A rap zene jelenti a kitörést

2023.11.29. 10:30

A fiú meghitt hidegségben él egykor erőszakos, most már vallásos apjával

Újra műsorra tűzi a pécsi Apolló Mozi november 29-én este 8 órai kezdéssel a 2022-es nagysikernek örvendő Larry című alkotást a The First Annual Cinemind Film Conference keretében.

Czeczon Enikő

Adott a filmben a 21 éves, életét juhászpásztorként tengető Ádám, aki egy magának való vidéki fiú, és szégyelli dadogását. Feszült, mégis meghitt hidegségben él egykor erőszakos, mára a vallásban menedéket lelt és megszelídült édesapjával. 

Ádám egészen addig a pillanatig nem találja a helyét, amíg rá nem ébred, hogy kifejezheti magát a rapzene segítségével, ami segít neki szembenézni a tehetetlenségből fakadó frusztrációival.

A helyi fiatalok felfigyelnek explicit, dühtől fűtött szövegeire, majd váratlan népszerűségre tesz szert az interneteN, és egy országos tehetségkutató pedig meghozhatja számára a kitörést, ehhez azonban először a kezébe kell vennie a saját élete feletti irányítást. 

A Larry című alkotást Bernáth Szilárd rendezte, akinek ez az első nagyjátékfilmje. A film főhősét alakító színésszel, Vilmányi Benettel már dolgozott egyött 2019-es kisjátékfilmjénél, amely az 1956-os eseményekről szól. A film címe Szabadok. Másik emlékezetes rövidfilmje a direktornak a Fizetős nap, amely elnyerte a MÚOSZ filmkritikusainak díját a legjobb kisjátékfilmért.  

A vetítést beszélgetés követi.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában