Fellbachban járt Rómeó és Júlia

2023.11.16. 14:17

Elvarázsolta a németországi közönséget a Pécsi Balett vendégjátéka

Nemrég ért vissza fellbachi vendégszerepléséről a Pécsi Balett csapata, akik a Rómeó és Júlia koreográfiát mutatták be testvérvárosunk közönségének. Az élményekről, tapasztalatokról a Harangozó-díjas Molnár Zsolt, és Horváth Réka táncművészek meséltek.

Mohay Réka

Fotó: Peter D. Hartung +49 711 4204325

A csapat hosszú buszos utazás során érkezett meg a hűvös, ám annál festőibb németországi Fellbachba, ahol a felkészülés szakmai menetét Molnár Zsolt magántáncos vezette, aki Mercutio megformálása mellett egyúttal a darab műszaki hátterében, világosításában és az új színpadra való átültetésében is szerepet vállalt.

– Tizenhárom-tizennégy óra volt az út, de megérte! – hangsúlyozta a táncművész, aki az elmúlt években több előadásban koreográfusként is közreműködött.

A városka hangulata elvarázsolta a pécsi táncosokat.

– Nagyon tetszett a település, igazi kis ékszerdoboz. Rendezettség, tisztaság fogadott minket – mesélte Molnár Zsolt.

Ezt megerősítette a tánckar egyik ifjú balerinája, Horváth Réka is.

– Az egyik legkedvesebb élményem az volt, mikor a szabadidőnkben bejártuk a várost és környékét. Gyönyörű autentikus épületek, finom ételek és természetesen a Fellbachot körülvevő hatalmas szőlő ültetvény fogadott minket, ami szerencsénkre pont ősszel a legszebb – idézte fel az elmúlt napok eseményeit a táncosnő.

– Kétszer adtuk elő a Rómeó és Júlia koreográfiát egy hatalmas rendezvénytérben, a Schwabenlandhalle-ban. Mindkettő jól sikerült, kitörő tapsot kaptunk. A német kulturális attasé hölgy körbevezetett minket a városban, s úgy fogalmazott, nem csak jó táncosok, hanem remek színészek is vagyunk. Mindannyiunknak jól esett ez a megállapítás, hiszen kifejezetten törekszünk erre. Úgy gondolom, rendkívül fontos a jó karakterformálás, legalább annyira, mint a tánctechnika

 – számolt be Molnár Zsolt.

Nem csak a kulturális attasé, hanem Fellbach polgármestere is köszöntötte a táncosokat, akiket egy fogadás során is megvendégeltek.

– Itt elhangzott, hogy várnak minket vissza, persze még konkrétumokról nem beszéltünk, de jó lenne, ha folytatódna a kapcsolat a testvérvárosunkkal – tette hozzá a magántáncos.

– Lelkesítő volt a sok pozitív energia és szeretet, amit a közönségtől és az ott élő emberektől kaptunk, külön elismerésként éltük meg, hogy a fogadáson a polgármester asszony is köszöntött minket – erősítette meg Horváth Réka.

Rómeó és Júlia története által különösképp megérintették a közönséget, a történet korokon átívelő lényegét a Mercutio karakterét alakító Molnár Zsolt a következőképp fogalmazta meg:

– A történet valóban örökérvényű és gyönyörű, ám egyben tragikus is, hogy a fiatalok halálára van szükség ahhoz, hogy rájöjjünk, a viszálykodásnak nincs semmi értelme. Rómeó és Júlia szerelme ugyanakkor tiszta marad, mindez együttesen adja a darab szépségét – összegzett a Harangozó-díjas táncművész.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!