Moziajánló

2023.11.25. 10:00

Erősödik a neheztelés két horgász között, és még a víz is ellenségessé válik

A Verzió Filmfesztivál harmadik napjának – november 25 – első dokumentumfilmje az Árral szemben címet viseli, amelyet délután 5 órakor vetít a pécsi Apolló Mozi.

Czeczon Enikő

Fotó: Anda Mikelsone

Az alkotás két Mumbaiban élő halász, Rakesh és Ganesh történetét meséli el, akik örökölték a Koli kasztbéliek tudását, azaz, hogy hogyan arassák le a tenger javait a holdhoz és az árapályhoz igazodva. Rakesh hisz még ezekben a hagyományos halászati módszerekben, viszont Ganesh már távolodik tőlük, és inkább modern technológiákat alkalmaz. A két férfi kapcsolata szoros, barátok és testvérek. Az őt történetüket meséli el a dokumentumfilm, amely feltárja a köztük erősödő neheztelést is, amelynek hátterében a bőkezű tenger a klímaváltozás hatására egyre inkább ellenségessé válik.  

Az indiai-francia koprodukcióban készült dokumentumfilm rendezője Sarvnik Kaur, aki olyan történeteket igyekszik megosztani az emberekkel, amelyek a normális és hétköznapi felszín alatt megbúvó feszültséget és konfliktusokat fedik fel.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában