Megkeresi apját

2023.11.24. 10:00

Halálos árvizek sújtották az árván maradt lány otthonát

A Verzió Filmfesztivál második napjának egyik egész estés dokumentumfilmje A csodálatos Afrin: árvizek idején, amelyet a pécsi Apolló Mozi délután este 7 órakor kezd vetíteni.

Czeczon Enikő

Forrás: Apolló Mozi Pécs

A történet során megismerkedik a néző egy 12 éves árvával, akinek neve Afrin, és a Brahmaputra folyó eltűnőben levő szigeteinek elhagyatott vadonjában válik felnőtté.

A film rendezője Angelos Rallis több mint öt éven át forgatta a filmet, amely során az árva szigetét megtépázták a felhőszakadások és az áradások, a lány azonban nem hajlandó behódolni Banglades halálos árvizeinek. Afrin végül úgy dönt, hogy facsónakon leevez a zsúfolt, metropolisba, Dhakába, hogy hosszú idő után újra megtalálja apját, és így egyike lesz a több millió klímamenekültnek.  

A film vetítése után dr. Glied Viktor történész-politológus és dr. Kákai László politológus-szociológus, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Politikaitudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszékének két oktatója fog beszélni a klímamenekültekről, a klímaváltozásról és a vízről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában