Zenei élmény

2023.11.06. 10:29

Mind a tíz ujjával csodákra képes

Újra Pécs érkezik a sokoldalú virtuóz, Tommy Emmanuel, aki a Kodály Központban nyűgözi le a közönségez november 6-án este 7 órai kezdettel.

Czeczon Enikő

Fotó: Davide Sciaky

Tommy Emmanuel egy igazi virtuóz, aki a tízujjas gitártechnika mestere, és egyszerre három szólamot tud játszani. A zenész egyszerre érzi magát otthon a country, a blues és a dzsessz műfajokban, ami miatt minden fellépése egy igazi örömünnep. Egy interjúja során Tommy Emmanuel a következőt mondta: „Amikor gyerek voltam, a showbizniszben akartam utazni. Mára már csak a boldogságbiznis érdekel. A zenémmel teszem boldoggá az embereket. Ez egy jó munka.”

A világszerte ismert sztár legfontosabb ihletője Chet Atkins amerikai gitáros volt, aivel életre szóló barááságot kötöttek, és akinek a zenéje nagyban hatott a munkásságára. Emmanuelt a gitár lovagjává ütötte Chet, és neki adományozta az áhított CGP (Certified Guitar Player) címet, amit mindössze négy zenész kapott meg.  

Az esemény részletiért keressék fel a Kodály Központ honlapját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában