Miden a térségről szól két napig

2023.11.09. 10:00

Online is nyomon követhető a konferencia

Nyolcadik alkalommal szervezi meg a Csorba Győző Könyvtár, a Pécs Története Alapítvány és az MTA PAB Város- és Helytörténeti Munkabizottsága a Pécs-Baranya évszázadai című országos helyismerti konferenciát, amely november 9-én és 10-én zajlik a Tudásközpontban.

Czeczon Enikő

Az esemény körképet nyújt térségünk történetét, kulturális örökségét érintő legfrissebb kutatások eredményeiről. Az érdeklődők két napon keresztül változatos témájú előadásokat hallgathatnak meg régészeti, társadalom- és művelődéstörténeti, építészeti, szociológiai és néprajzi vonatkozásokban.  

A konferenciához egy kiállítás is kapcsolódik, amelynek címe Baranya megye története képekben. A tárlaton az 1960-as és 1970-es években készült három metszetgyűjteményt tekinthetnek meg a résztvevők. 

 A két nap programja elérhető a CSGYK honlapján, valamint az Academia.edu adatbázisban. Mindemellett fontos információ, hogy a konferencia a könyvtár YouTube-csatornáján is nyomon követhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában