I. Moderntánc Gála

2023.12.11. 15:40

A táncpedagógusok és a gyerekek is közösséget építhetnek

Első alkalommal szervezett a Siklósi Alapfokú Művészeti Iskola Moderntánc Gálát, melynek helyszínéül pénteken a gimnázium sportcsarnoka szolgált.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Forrás: Riegl Gábor

 A körültekintően megszervezett rendezvényt az intézmény fennállásának 20. évfordulója hívta életre, a művészeti iskolában ugyanis a képzőművészet és a zeneművészet mellett moderntánc tanszak is van, a diákok heti négy alkalommal tanulják a tánckoreográfiákat.
 

– Úgy gondoltuk, hogy nem egy versenyt szervezünk itt Siklóson, hanem egy olyan eseményt, ahol találkozhatunk a kollégákkal, szakmabeliekkel, és a gyerekek is egymással. Végig nézhetik, hogy ki mit csinál, ki hogyan dolgozik, örülhetünk egymásnak az advent időszakában. Azt gondoljuk, hogy a mai információs társadalomban nagyon nagy dolog az, amikor személyesen találkozunk és személyesen építünk ki kapcsolatot, tehát ez is célja volt ennek a rendezvénynek, nem csak a húszéves évforduló 

– mondta Tóth Anikó szervező.

Felkeresték azokat a kollégákat Baranya vármegyében, akik moderntánccal foglalkoznak, emellett Tolna megyéből is meghívást kapott a bonyhádi Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola csoportja, egy volt modern tánc szakos tanár ugyanis jelenleg ott oktat. Baranyából a Szigeti Oktávia Táncművészetért Alapítvány (Pécsett és Kozármislenyben folytatnak modern tánc oktatást), és a Szentlőrinci Arabeszk Tánccsoport érkezett. Összesen csaknem 140 gyermek szerepelt a gálán, a közönség 13 műsorszámot láthatott.

A moderntánc gálából a szervezők mindenképpen hagyományt szeretnének teremteni, sőt a szervezőkben az a gondolat is felvetődött, hogy a helyszínt mindig más iskola biztosítja majd , hiszen nagyon jó közösség szerveződött a táncpedagógus kollégák és a gyerekek között is, mely a következő években minden bizonnyal csak erősödni fog.
A siklósi táncosokat Rovó Fanni, Tandi Zsófia és Pap-Kollár Daniella készítette fel a fellépésre, a Szigeti Oktávia Táncművészetért Alapítványtól Szigeti Oktávia és Kovácsné dr. Bobály Viktória, Szentlőrincről Somogyiné Lakos Erika és Tóth Eszter, Bonyhádról pedig Hitter Zsolt és Tóth-Borbandi Bettina táncoktatók és tanítványaik érkeztek a sikeres rendezvényre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!