Irány az Aukció 2023!

2023.12.06. 13:20

Ajándékozzuk meg magunkat vagy másokat művészeti alkotásokkal

Egy évvel ezelőtt nagy izgalommal indította el a Pécsi Tudományegyetem és a Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány azt az aukciós eseményt, amelynek keretében a PTE Művészeti Kar hallgatóinak alkotásait bocsátották kalapács alá. Az akkori sikerre való tekintettel az idei évben is meghirdették az Aukció 2023-at, amelynek időpontja december 8., helyszíne pedig a Kodály Központ.

Czeczon Enikő

Az idei aukción húsz festő, öt grafikus és tizenkettő tárgyalkotó szobrász, keramikus, ékszerész hallgató munkájára licitálhatnak a résztvevők. Az alkotások között vannak festmények, grafikák, szobrok, kisplasztikák, designtárgyak és ékszerek is. Összesen negyvenkettő tételt bocsátanak kalapács alá.  

Az esemény november 30-án tartott sajtótájékoztatóján Bullás József, az aukció egyik kurátora beszélt arról, hogy ez a rendkívüli rendezvény miért is fontos a hallgatóknak: közvetlen visszajelzést kapnak a munkáikról, megismerik a nevüket, és berobbanhatnak a művészeti- és a műtárgy piaci életbe, és betekintést kapnak a nagybetűs életbe is egy konkrét üzleti folyamat átélésével. 

Ez a 2023-as aukció jó alkalom arra is, hogy a licitálók ritka ajándékot szerezzenek be karácsony előtt magunknak, vagy éppen a művészetet kedvelő szerettünknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában