Programsorozat

2023.12.23. 21:45

Idén is a mesekuckóval kezdődtek a napok

A siklósi Batthyány Kázmér Általános Iskola tavaly indította az adventi mesekuckó programsorozatát, és ezt az idén is megszervezte.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Ennek keretében az Erasmus projekt kapcsán Portugáliában megismert jó gyakorlatot valósítják meg a karácsonyi „várakozás” időszakában. A megnyitón, december 4-én, Riegl Gábor, Siklós polgármestere, illetve a Mohácsi Tankerületi Központ részéről Kedves Ferencné tan­ügyi-igazgatási referens mesélt karácsonyi történetet a gyerekeknek, miközben meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját. Az ezt követő két és fél hétben minden nap egy-egy osztályhoz érkeztek a meglepetésvendégek, akik saját kedvenc történetüket osztották meg az adott osztállyal. 

A mesekuckó december 20-án zárult, amikor is az intézmény volt igazgatónője, Schmidt Henrikné a meghívott vendég. December 21-én, a karácsonyi projektnapon a felső tagozatosok egy-egy ország karácsonyi szokásait mutatják be interaktív formában. Így mindenki egy képzeletbeli utazás részese lehet az év végén. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!