A Mikulás és jubileumi kiállítás is érkezik

2023.11.19. 14:40

Varázslatos mesevilágot teremtenek decemberben, de a Művésztelep évfordulóját is ünneplik

A december meglehetősen eseménydúsan zajlik majd idén Bicsérden.

Mohay Réka

Fotó: Laufer L.

December 5-én 17 órától Mikulás ünnepséget tartanak az Önkormányzat udvarán: Varázslatos mesevilág címmel mesék, musicalek, karácsonyi dallamok szólalnak meg a Super Trouper énekesei jóvoltából. A műsort követően Mikulás ajándékokkal is kedveskedik a gyerekeknek. A program után harapnivaló is várja a kicsiket és szüleiket egyaránt.

December 8-án 16.30-tól adventi karácsonyváró rendezvényt tartanak az Általános Iskola tornatermében. Itt kerül sor a díszpolgári cím átadására Prof. Dr. Szabados Sándor részére, a Szívcentrum korábbi vezető professzorának.

Ezt követően a helyi általános iskolások adnak műsort, 17 órától pedig apa-lány koncertet ad Durovics Géza, a Pécsi Nemzeti Színház énekkari tagja és Durovics Dóra, a Bicsérdi Általános Iskola énektanára. Énekel továbbá Hunyadi Máté is, az iskola egykori diákja.

Később itt is fellép a Super Troupers formáció, akik kedvelt karácsonyi dallamokat adnak elő, majd 18.15-től a RetRó-kák adják elő a 70-es, 80-as évek kedvelt tánczenei slágereit.

A rendezvényen a szülői munkaközösség jóvoltából büfé is működik majd, a befolyt összeget az általános iskolának ajánlja fel az önkormányzat.

December 15-én, pénteken 17 órától pedig a Toronygalériában kerül sor nagyszabású ünnepségre: a 30 éves jubileumát ünneplő Bicsérdi Nemzetközi Művésztelep kiállítására várnak minden érdeklődőt. A jelenlévőket Konyári Tímea Eszter, az Egyesület Kuratóriumának elnöke köszönti az ünnepi műsor előtt. A rendezvényen részt vesz Nagy Csaba Országgyűlési képviselő, Baranya Vármegyei Közgyűlés elnöke dr. Őri László, illetve alelnöke, Junácski András, továbbá a Pécsi Tudományegyetem kancellárja, Decsi István, Vörös Sára, a Baranya Vármegyei közgyűlés Értéktár Bizottság elnöke és Vér József, Bicsérd Község polgármestere a Nemzetközi Művésztelep alapító tagja. Az ünnepi megnyitón további köszöntőt Dévényi Sándor Kossuth díjas építész, a Bicsérdi Toronygaléria tervezője mond. A Toronygaléria épülete előtti téren áll Mosonyi Tamás szobrász Közös pont című interaktív szobra, a rendezvény üzenete is a közös pont, amelyet a résztvevők a tudományban, kultúrában és a művészetben megtalálnak. A megnyitó után minden megjelentet állófogadás vár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában