Felidézik a történteket

2023.12.23. 07:00

Idén is szállást keres a Szent Család zenés séta kíséretében

Az idei adventben is megrendezi a Pécsi Egyházmegye a „Szállást keres a Szent Család” című zenés ájtatosságot Pécs belvárosában. Ezen a héten további egyházmegyei programok is segítik a karácsonyra hangolódást.

Wald Kata

Az idei adventi időszakban is, a hagyományoknak megfelelően, minden korosztályt megszólító adventi programsorozatot szervezett a Pécsi Egyházmegye, ezzel segítséget nyújtva abban, hogy lelkünkben is méltó módon éljük meg a várakozást és a készületet a karácsonyra, a Megváltó Jézus születésének ünnepére. 

Advent utolsó hetében is különféle programokkal várják az érdeklődőket. 
Reggelente hatórai kezdettel ezen a héten is roráté szentmisét celebrálnak a székesegyházban, amelyeket a Pécsi Egyházmegye internetes közösségi csatornáján élőben közvetítenek. 
December 23-án, advent negyedik vasárnapjának előestéjén délután a Pécsi Egyházmegye idén is megrendezi a „Szállást keres a Szent Család” című zenés ájtatosságot Pécs belvárosában – a szombaton 16 órakor kezdődő misztériumjátékban a júdeai Betlehemben szállást kereső Mária és József alakját fiatalok személyesítik meg. Őket kísérve a szálláskeresés rövid sétája során három állomáshelyen a Szentírásból vett részletekkel idézik majd fel a Krisztus születése éjszakáján történteket. Az érdeklődők a Magtár Látogatóközponttól induló énekes-zenés vonulásba bekapcsolódva kísérhetik a Szent Család tagjait a Széchenyi térig. A programot, a Pécsi Egyházmegye tájékoztatása szerint, Felföldi László pécsi megyéspüspök gyertyagyújtása zárja a város adventi koszorúján, a Széchenyi téren 17 órakor. 

A héten továbbá, szintén a Pécsi Egyházmegye adventi rendezvénysorozatának részeként megtekinthető Serbakow Tibor ötvösművész kiállítása a pécsi székesegyházban, amelynek címe: „Békességet hagyok rátok!”. A Szent Eligius-díjas művész alkotásai mellett láthatók a tervezés fázisait bemutató rajzok, fotók. A tárlat 2024. január 14-ig tekinthető meg a pécsi székesegyház Jézus Szíve kápolnájában. 

A karácsonyra készülődő családokat hangulatos kézműves foglalkozás is várja még ezen a héten: a Magtár Látogatóközpontban december 23-án is megnyílik az adventi kerámia festöde, ahol a gyerekek és felnőttek fehér agyagból készített egyedi figurákat festhetnek meg, amelyek pillanatok alatt meg is száradnak, így az elkészült alkotások haza is vihetők. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában