Száll majd az ének

2023.12.10. 10:00

Idén sem marad el a Mecsek Kórus jótékonysági koncertje

A Mecsek Kórus az idei évben is megtartja hagyománynak számító Adventi Jótékonysági koncertjét december 10-én délután 5 órai kezdettel a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének Liszt Ferenc Hangversenytermében.

Czeczon Enikő

Forrás: Mecsek Kórus Facebook

1957-ben alakult meg a Mecsek Táncegyüttes énekkara és zenekara, amelyből a kórus a későbbiekben Mecsek Kórus néven önállósult, és azóta is öregbíti Pécs és Magyarország hírnevét itthoni és nemzetközi szinten is. Célkitűzésük évtizedek óta az, hogy a magyar és az egyetemes kórusirodalmat bemutassa.

A Mecsek Kórus minden évben megrendezi jótékonysági koncertjét. Az idén befolyt összeget a Heti Betevő Egyesület számára ajánlják fel. A koncerten közreműködik a Bazsarózsa énekegyüttes, Bodor-Szőke Szilvia zongorán, aki pedig vezényel: Balatoni Sándor.

A műsor igen vegyes lesz. Az est folyamán felcsendülnek dallamok, zenél Kodálytól, Rheinbergertől, Balatonitól, Händeltől, Debussy-től, Jenkinstől. Farkastól és Bárdostól is, de magyarbődi népdalcsokrot és bakonyi dudanótákat is hallhatnak a hangversenyen résztvevők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!