Újabb Miyazaki alkotás

2023.12.26. 09:00

Létezik egy hely, amelyen élők és holtak is osztoznak

Az elmúlt pár évben minden egyes Hayao Miyazaki filmnél azt mondták, hogy ez lesz a rendező legutolsó alkotása, de sose történt így, és úgy látszik, hogy a japán direktor nem is akar annyira kiszállni a bizniszből, hiszen 2023-ban új animével jelentkezett, amely A fiú és a szürkegém címet viseli. Az alkotást a pécsi Apolló Mozi december 26-án este fél 8-as kezdéssel vetít.

Czeczon Enikő

A történet főhőse egy Mahito nevű fiatal fiú, aki az édesanyja után vágyakozik, így egy olyan világba merészkedik, amelyen élők és holtak osztoznak. Ez a hely az, ahol a halál véget ér, és az élet új kezdetet talál.  

Az Oscar-díjas japán filmkészítő ezzel az új alkotással együtt eddig 12 egész estés filmet tett le az asztalra, ezen kívül pedig voltak olyan munkák is, amelyeknél producerként és forgatókönyvíróként működött közre.  

A fiú és a szürke gém egy félig önéletrajzi ihletésű fantasy az életről, a halálról, az alkotásról, valamint tisztelgés a barátság előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában