Magyar Falu Program

2023.12.14. 15:20

Modernebb könyvtár várja a bánfai lakosokat

Tóth Viktória

Új könyvtárat avattak a közelmúltban Bánfán. Az intézményt a Nemzeti Kulturális Alap könyvtáraknak szóló pályázat elnyerését követően újították fel. Szabó Melinda polgármestertől megtudtuk, hogy a Magyar Falu Programnak köszönhetően a helyi faluház teljes belső átalakuláson ment át, melyet tavaly szeptember elején adtak át ünnepélyes keretek között.

– Méretét tekintve kétszer nagyobb a réginél. A tér mérete és felosztása sokkal több lehetőséget kínál a modern könyvtári környezet megteremtéséhez –

 mondta a polgármester. – Könyvtárunk új bútorzatot és eszközöket kapott, az ide látogatókat egy kellemes, hangulatos környezet várja.

A kistelepülésen a lakosság számához képest magas gyermeklétszám miatt igyekeznek a gyerekeknek több programot szervezni, nagy figyelmet fordítva az olvasás népszerűsítésére. Fő feladatuknak tekintik a fiatalok olvasóvá nevelését és a digitális kompetenciák fejlesztését, az információs műveltség és rekreációs szükségletek kielégítését.

– Reményeink szerint az új könyvtárunkkal egy modern, élményt nyújtó és sok feladatot ellátó közösségi helyet tudunk létrehozni, és a lakosság kulturális igényeit az elmúlt időszakhoz képest sokkal magasabb színvonalon biztosíthatjuk – foglalta össze Szabó Melinda.

A Csorba Győző Könyvtár támogatásával, közös erővel valósulhatott meg a felújítás, az ünnepélyes megnyitón Miszler Tamás, könyvtárigazgató is részt vett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában