Hálószobatitkok a zenetörténetből

2023.12.12. 16:40

Nagy zenészek nagy szerelmeit ismerhetjük meg

Nagy zenészek, nagy szerelmek – A zenetörténet hálószobatitkai címmel írt könyvet Bősze Ádám zenetörténész, antikvárius, rádiós- és televíziós műsorvezető, amelyet most Pécsen is bemutat.

Mohay Réka

December 16-án a Tudásközpont 1. szintjének nagy előadójában, a Csorba Győző Könyvtár szervezésében kerül sor a beszélgetésre, ahol a szerzővel Simonfalvi Anita, a könyvtár munkatársa vitaja meg a kötetben foglaltakat.

– Beethoven, Mozart, Debussy, Wagner... nevek, amelyek hallatán azonnal díszes koncerttermek, frakkban feszítő karmesterek, elegáns nézőközönség sejlik fel előttünk, és szinte érezzük a mindent körülölelő szent áhítatot. De kik voltak ezek az emberek a hétköznapokban? Mi történik, ha kivételesen nem a nagy és megközelíthetetlen alkotókat, hanem az esendő embereket próbáljuk meglátni bennük?

 – így vezeti  Bősze Ádám kötetét a szerző, akinek célja, hogy feloldja a komolyzene világára jellemző merevséget.

– Bősze Ádám évek óta nagy sikerrel zajló estjei és előadássorozatai során hatalmas tudással felvértezve és lehengerlő humorral fűszerezve segítenek közelebb hozni hozzánk a zenetörténet hírességeit, hogy megérthessük, ők is érző, hús-vér emberek voltak, és ugyanúgy örültek, vágytak, szenvedtek, hibáztak, mint akárki más 

– teszik hozzá a szervezők. 

Regisztrálni a [email protected] címen lehet, a kötet a helyszínen megvásárolható lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában