Depresszió

2023.12.12. 10:30

Nem kell egyedül harcolni a sötétséggel

A depresszióval való szembenézés sosem könnyű, de ma eset sokan rájöhetnek, hogy nincsenek egyedül. A közösség ereje hozzájárulhat ahhoz, hogy elinduljunk a gyógyulás útján – az első lépést az E78-ban tehetjük meg.

Bama.hu

Forrás: Origo

A mai beszélgetés (amely este hatkor kezdődik a Zsolnay Negyedben, az E78-as teremben) középpontjában a depresszió áll. Az esemény nem titkolt célja, hogy megnyissa az utat a megértés és a támogatás felé, és talán egy olyan közösséget is teremtsen, amelyben az emberek megoszthatják tapasztalataikat, tanulhatnak egymástól – és talán megtalálhatják a fényt a sötétségben.

A résztvevők osztoznak a depresszióval kapcsolatos ismeretekben, tünetekben és a kezelés lehetőségeiben. Zsiga Attila előadása során megtudhatjuk, hogyan lehet felismerni a depresszió jeleit, hogyan kezelhető, és milyen módon lehet támogatást nyújtani azoknak, akik ezzel néznek szembe.

Érdemes megjegyezni, hogy a mai eset nem csak információkat nyújt, hanem egy biztonságos teret is teremt: azok, akik érintettek, lehetőséget kapnak arra, hogy megosszák történeteiket, akik pedig csak érdeklődnek, betekintést nyerhetnek a depresszióval kapcsolatos kihívásokba, és talán a gyógyulás folyamatába is.

Ha elmegyünk, akkor részvételünkkel nem csak a saját tudásunkat bővíthetjük, hanem egy olyan közösséghez is csatlakozunk, amelyben az emberek egymást támogatják és inspirálják. Az interaktív, könnyed és humoros hangvételű előadás elsődleges célja az, hogy a résztvevők értsék, élvezzék a programot, és az egyszerű üzenetek könnyen rögzüljenek, illetve a hétköznapokba könnyen beépíthetőek legyenek. 

A részvétel ingyenes.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában