Folytatódik a sorozat

2024.01.17. 10:00

A kisvárosi elmeosztály ápolója egy igazi zenei tehetség

A héten zajlik a pécsi Apolló Moziban a Tarr Béla Retrospektív sorozat, amelynek keretében január 17-én vetítik a magyar rendező Szabadgyalog című alkotását este 8 órai kezdéssel.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

A film főszereplője András volt állami gondozott, akinek beceneve Beethoven és egy kisvárosi elmeosztályán ápoló, majd gyári munkás. A férfi kiváló zenei tehetséggel rendelkezik, érzékeny és autonóm lény, aki családi háttér, iskolázottság és anyagi biztonság híján ösztönösen keresi az önmegvalósítás, a teljes élet, a megtartó emberi kapcsolatok lehetőségeit és formáit. Viszont sorozatos kudarcok érik az életben empatikus természete ellenére.  

A direktor első nagyjátékfilmje a Családi tűzfészek. Ezután az alkotása után vették fel a Budapesti Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol leforgatta a Szabadgyalog című alkotását, ami a bemutatkozó filmjéhez hasonlóan, szintén dokumentarista stílusú. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában