Idén is megrendezik a fesztivált

2024.01.20. 12:30

A legjobb dokumentumfilmek érkeznek Pécsre

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

A Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, vagyis röviden BIDF mint a nevéből is látszik egy nemzetközi dokumentumfilmes fesztivál, de ezzel egyben ez Magyarország legnagyobb nézőszámmal rendelkező filmfesztiválja is. A BIDF-et a 2024-es évben is megrendezik, és Pécsen is láthatók lesznek a legjobb alkotások február 1. és 4. között az Apolló Moziban.  

A fesztivált tizedik alkalommal rendezik meg, amelynek idei szlogenje: A te országod – A te harcod – A te titkod – A te hited – A te vágyad. Az eseményt egyébként január 27. és február 4. között rendezik meg Budapesten és tíz vidéki városban. Pécsen a szlogen öt kategóriájából négyet – A te országod, A te harcod, A te titkod, A te vágyad – mutat be egy vagy több alkotás.

Az alkotások fókuszában Oroszország, Amerika, Ukrajna, Spanyolország, Izland, India és Kína egy-egy izgalmas és egyedülálló aspektusa áll. A fesztivál megnyitójára február elsején délután fél 6-kor kerül sor a pécsi moziban.

A négynapos esemény kiemelkedő pontja az is, hogy a vetítések után szakmai beszélgetéseket folytatnak, amelyek résztvevői között oktatók, egyetemi docensek, tanszékvezetők, szakpszichológusok, újságírók és még sokan mások is szerepelnek. További részletek az apollopecs.hu oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában