Szerelem kisbetűvel

2024.01.15. 17:50

Egy felejthetetlen könyv, nem csak cicásoknak

Ez a könyv első ránézésre egy teljesen hétköznapi történetet rejt. De csak első ránézésre – mert egy-egy rész után, amikor másnap délelőtt visszaidézünk belőle valamit, hirtelen elkezd összeállni, hogy bizony minket itt most teljesen elvarázsoltak, és egyben meg is vezettek.

Bama.hu

Arról van szó ugyanis, hogy a sima sztori (amely szerint Samuel, a német tanszék egyetemi oktatója találkozik egy kóbor macskával, és az állat egy pillanat alatt kizökkenti őt a komfortzónájából) nagyon komoly kérdéseket rejt. Például azt, hogy mennyire is vagyunk mi magunk elkényelmesedve. (Eléggé.) Hogy biztosan látjuk a maga teljességében az élet szépségét. (Nem látjuk.) Hogy meg tudunk-e élni minden pillanatot. (Igen, de ahhoz akarni is kell.) És így tovább. Humor, romantika és varázslat keveredik ebben a furcsa kis regényben, amelynek a legfontosabb misztériuma az, hogy úgy nyitja fel a szemünket, hogy közben azt gondoljuk, hogy ezt mi, magunktól értük el. (Nem.)

Francesc Miralles Barcelonában született író, számos bestseller könyv szerzője. Az angol és német nyelvű irodalom szakavatott ismerőjeként fordít, szerkeszt, valamint művészetterápiás foglalkozásokat tart. A Szerelem kisbetűvel az első regénye, amelyet eddig huszonhét nyelvre fordítottak le – a magyar kiadás a 28. a sorban.

Francesc Miralles: Szerelem ​kisbetűvel

Partvonal Kiadó, 2022.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában