Farsang

2024.01.12. 16:40

Elűzik a telet, és örömmel várják a tavaszt Pécsváradon

A farsang a jelmezbálok, lakomák és mulatságok időszaka.

Czeczon Enikő

Fotó: Hill Street Studios

Január 6-án, azaz vízkereszt napján zárul a karácsonyi időszak, és ezután kezdődik a farsang, amely egészen nagyböjtig tart. Ebben az időintervallumban rendeznek bálokat, programokat a téltemetés-tavaszvárás jegyében, ebből a sorból Pécsvárad sem marad ki. 

Január 27-ére farsangi mulatságot szervezett a Töttös Sándor Zengővárkony Kultúrájáért Alapítvány. A rendezvény este 7 órakor veszi kezdetét a Pécsváradi Művelődési Központban, amelyen fellép a Töttös Sándor Zengővárkony Kultúrájáért Alapítvány Gyermek tánccsoportja, a Zengővárkonyi Dalos Pacsirták és a Zengő Várda Rezesbanda. Az eseményen tombolát is sorsolni fognak, amelyen értékes nyereményekkel gazdagodhatnak a fellépők, valamint büfé is üzemel majd az est folyamán. A mulatságra asztalt foglalni, valamint az eseményről bővebb információt szerezni Mohácsi Istvántól lehet a 06 70 356 8700-as telefonszámon. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!