Érzelmek

2024.01.14. 10:30

Húsz éve távol: az online világ hozza össze újra a barátokat

Január 14-án a romantika és a dráma kéz a kézben jár a pécsi Apolló Moziban, hiszen este 8 órakor vetítik az Előző életek című amerikai-dél-koreai romantikus drámát.

Czeczon Enikő

Fotó: picture alliance

A történetből megismerjük, hogy Nora és Hae-sung gyerekkorukban a legjobb barátok voltak, de a kislány elköltözött, ami szétválasztotta őket egymástól. Húsz évvel később azonban újra egymásra találnak online, azonban felnőttként már egészen máshol tartanak az életükben. A lány New Yorkban él, sikeres írónő, és komoly párkapcsolata van, míg a fiú csak sodródik Szöulban. Az interneten való találkozás során újra elkezdenek kötődni egymáshoz, és a gyerekkori bajtársak között igaz és mély felnőtt barátság alakul ki. De Hae-sung New York-i látogatása mindkettejükben váratlan érzelmi lavinát indít el, és rákényszeríti őket, hogy végre szembenézzenek valódi érzéseikkel. 

Az alkotás az A24 gyártásában készült, amely az előző évben elhozta nekünk a nagysikernek örvendő, A bálna című filmet. Az Előző életek mindemellett a Sundance Filmfesztivál és a Berlinale versenyprogramjában is szerepel, amelyről a Washington Post így írt: „Mesterien tartja vissza az érzelmek hullámát, hogy aztán özönvízként sodorjon el”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában