Fellebbezik

2024.01.11. 10:00

Feljelentik a pedagógust egy két francia költő életéről szóló film miatt

Az új esztendő első hónapjában még sok esetben tavaly évi filmeket is műsorra tűznek a mozikban, így lehetőségünk van újrázni, vagy megnézi azokat az alkotásokat, amelyekről esetleg lemaradtunk volna. Január 11-én délután fél 5-kor az októberben bemutatott Elfogy a levegő című magyar filmdrámát vetítik a pécsi Apolló Moziban.

Czeczon Enikő

A film főszereplője Anna, aki irodalmat tanít, diákjaival és kollégáival jó a kapcsolata, és a gimnáziumban megbecsülik, mint tanárt. De az egyik szülő váratlanul feljelenti két XIX. századi francia költő, Arthur Rimbaud és Paul Verlaine életéről szóló film ajánlása miatt. A tanárnő azonban fellebbezik, ami láncreakciót indít el, ennek eredménye pedig az lesz, hogy a kollégái és a gimnázium igazgatónője is fokozatosan ellene fordulnak. Az egyre kíméletlenebb eljárás ellehetetleníti Anna munkáját, és minden emberi kapcsolatát is próbára teszi.  

Az Elfogy a levegő a Nemzeti Filmintézet Inkubátor programjának köszönhetően valósult még. Az alkotás szerepelt a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál és a Varsói Nemzetközi Filmfesztivál programjában is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában