Gondolkodásra sarkall

2024.01.09. 10:00

Lehet duplázni: a mesteri film ismét nagyvásznon

Számomra a tavalyi év legjobb magyar filmje a Mesterjátszma volt, amit mindenképp érdemes megnézni nagyvásznon, amire van is lehetőség 2024-ben, hiszen január 9-én a pécsi Apolló Mozi újra műsorra tűzi az alkotást este 8 órai kezdéssel.

Czeczon Enikő

A történet főhőse Márta és István, akik az utolsó menekültvonattal próbálják elhagyni az országot. A fiatal pár mellett az egyház ereklyéi is a vonaton vannak, amik szintén a határ felé tartanak, melyek útját B-ből, a katolikus papból a hatalom emberei kínzással próbálnak kiszedni.  Ebben a történetben a vonaton egy mindent eldöntő sakkjátszma során keresztezik egymást a szereplők útjai, ahol már nemcsak a kincsek sorsa, de a szerelmesek élete is a tét. 

Még 2023-ban mutatkozott be Tóth Barnabás filmje a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon a nagyközönségnek, és már akkor elnyerte a nézők tetszését, és ezáltal az esemény közönségdíját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában