Programajánló

2024.01.20. 13:20

Táncházzal, koncerttel és előadással csábít a Zsök

A pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft. január 22–29. között is érdekes és izgalmas programokkal várja látogatóit.

Bama.hu

A Magyar Kultúra Napja: Kaláka feat. Jazzbois

Ünnepeljük együtt kultúránkat!

A Jazzbois fúziós jazz-hiphop trió, és az 53 éves Kaláka együttes közös koncertjére invitálunk mindenkit! Adott egy Kaláka együttes, avagy az örökifjú előadókból álló énekelt vers hazai legendái, illetve a Jazzbois, akik egyaránt nagy alázattal viseltetnek a jazzhagyományok és a hiphop-tradíciók iránt - nem véletlen, hogy ez a hozzáállásuk az egyik kulcsa elképesztő nemzetközi sikereiknek is.

A Kaláka, épp a versekhez igazodóan sokféle stílusban muzsikál, mindent kicsit a maga módján megszólaltatva. És épp ez az együttműködés záloga is, hisz a Jazzbois tagjai megtalálják benne a nekik valót, a saját stílusukban továbbgondolható dalokat.

Egy kis esti fizika – Dr. Jakab Ferenc: Felkészülés a járványok korára

Sok szakember és mikrobiológus vallja, hogy a COVID-19 járvánnyal nem fejeződtek be a Föld szinte teljes lakosságát érintő fertőző betegségek - nagy valószínűséggel az előttünk álló időszak járványok kora lesz. Az eddigi tapasztalatokból merítve ezekre a legnagyobb odafigyeléssel fel kell készülnünk, a szükséges lépéseket meg kell tennünk, hogy ne a megoldáson legyen a hangsúly, sokkal inkább az előzetes felkészülés legyen a cél. Az előadás felhívja a figyelmet mindazokra a tényezőkre, faktorokra, amelyek egyértelműen egy következő, potenciális világjárvány előjelei.

Zsolnay táncházak: Vizin táncház

A Vizin Zenekar januárban is a húrok közé csap; velük mulathat az, aki a hónap utolsó péntekén ellátogat a Zsolnay Negyedbe.

A zenét Sándor Márk, Tenzlinger Kristóf, Balogh Máté, Maczkó Gergő, Jeránt Márk, Horváth Márton, Sztanics Anna, és Vizvári Zoltán szolgáltatják.

A táncok megtanulásában Vélin Veszna és Sztanics Balázs segít.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában