Járják a táncot

2024.01.15. 10:30

Ugrósokkal és csárdással indítják útjára a programot Pécsbányán

A Pécsbányai Közösségi Házban Pécsbányai Táncházak címen tíz alkalmas sorozatot indítanak a Csoóri Sándor Program keretében a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő és a Pécsbányai Kulturális Egyesület eseményeként. Az első alkalomra január 18-án kerül sor, délután 5 órai kezdéssel.

Czeczon Enikő

Fotó: Makovics Kornél

A táncos programsorozat részeként öt alkalommal hagyományos magyar, öt alkalommal pedig cigány táncokkal és muzsikával ismertetik meg a résztvevőket. A január 18-ai eseményen somogyi és baranyai ugrósokkal, valamint csárdással ismerkednek meg az érdeklődők. A táncokat Balogh János tanítja, míg a muzsikát Szentes Anett hegedűs, Monori Árpád brácsás és Hoffmann László nagybőgős szolgáltatja. 

Az esemény felépítése a következőképpen alakul: délután 5 órakor hangszerbemutatót tartanak a kicsiknek, 6 órakor pedig elkezdődik a tánctanítás, de kézművességgel és vendégséggel is készülnek a szervezők.

Az eseményen való részvétel ingyenes. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában