Kísérőprogramok is lesznek

2024.01.09. 14:40

Veszteségről és gyászról mesél a kiállítás

Gyermekek és fiatalok veszteségeiről mesél a Hullámhegyek-hullámvölgyek vándorkiállítás, amely január 11-én délután 5 órakor nyílik meg a pécsi Uránia Moziban.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: blurAZ

Ezen alkotások bevezetik a szemlélőt azokba a rétegekbe, amelyekben láthatóvá válik, hogy a veszteségek feldolgozása kollektív tapasztalat, amelynek részesei a gyerekek, a szülők, a szakemberek és a szélesebb társadalmi környezet.

A Napfogyatkozás Egyesület tárlatához interaktív kísérőprogramok kapcsolódnak, így közvetlenül szólítja meg az érintett gyerekeket, fiatalokat, a velük foglalkozó családtagokat, pedagógusokat és szakembereket, illetve az érdeklődőket.

A tárlat napján, szintén a Moziba, a Pécsi Playback Színház hozza el a tárlattal megegyező című produkcióját, amelyben a nézők mesélnek hangulatokról, életérzésekről, álmokról és történetekről, amelyek a társulat jóvoltából megelevenednek.

Január 17-én a Civil Közösségek Házában „Hogyan támogassuk a gyászoló gyermeket?” című szakmai napot és interaktív műhelymunkát szerveznek pedagógusoknak és gyermekekkel foglalkozó szakembereknek. Ezen eseményt követően, 18-án szintén a CKH-ban a szülőknek tartanak foglalkozást „Gyerekeink hétköznapi veszteségei” címen.

A harmadik kísérőprogram alkalmával a középiskolásokat hívják önismereti műhelyre a CHK-ba, ahol beszélhetnek veszteségeikről, kapaszkodókat kereshetnek és megismerkedhetnek hozzájuk hasonló fiatalokkal.

Január 24-én és 25-én iskolai csoportoknak tartanak tárlatvezetést az Uránia Moziban, amely során interaktív feladatokon keresztül viszik a gyerekekhez közelebb a veszteségekben megélt érzéseket.

A programsorozat zárásaként január 26-án tartanak egy vetítést középiskolai csoportoknak és pedagógusoknak a Jövő nyár című filmből, amelyet közös beszélgetés zár, majd szintén ezen a napon nyitott vetítés formájában újra műsorra tűzik az alkotást, amelyet egy kerekasztal beszélgetés követ.

A díjmentes programokra előzetes jelentkezés szükséges. A regisztrációs lap megtalálható a gyaszportal.hu weboldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában