Gratulálunk!

2024.02.26. 12:38

A siklósi hegedűs lányok ismét eredményesek voltak

Rajnai-Zsíros Krisztina

Négy hegedűs növendék képviselte a Siklósi Zeneiskolát az idei, február 20-án megrendezett XXII. Sistrum Zenei Versenyeken. A programon 55 fős mezőny vonultatta fel tudását, és a siklósiak ismét szép eredményekkel térhettek haza. Vertike Anna Viola arany, Krutek Anna arany, Zichy Mária Jozefa ezüst és Szamosi Benedek Szabolcs ezüst minősítést kaptak. Tanáruk, Dolgos Éva nagyon büszke mindannyiuk teljesítményére, s külön köszönetet mondott Agárdiné Hohmann Anettnek a zongorakíséretért, a szülőknek a lelkes hozzáállásáért, a Mohácsi Tankerületi Központnak pedig az anyagi támogatásáért.

A Sistrum Zenei Versenyt minden évben megrendezik a Nyugat-Dunántúliak számára. A siklósiak a Dél-Dunántúlról azért vehetnek részt rajta, mert évekkel ezelőtt egy országos versenyen a szombathelyi zeneiskola akkori igazgatójának megtetszett Dolgos Éva növendékeinek játéka, és azóta minden évben meghívást kapnak rá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában