Végre itt a második rész!

2024.02.28. 10:46

Egy fiú döntésén múlik az egész univerzum sorsa

Elérkezett az idő. Végre a mozikba kerül a Dűne második része, amelyet február 28-án premier előtt vetítenek a pécsi Uránia Moziban és a Cinema Cityben is.

Czeczon Enikő

2308752573

Fotó: Hamara

A történet a távoli jövőben játszódik, ahol két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért. Azért fontos ez a bolygó, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, ami lehetővé teszi a csillagközi utazást. 

Az alkotás első részében a Harkonnenek ura kiírtatta az Atreides családot, azonban Paul Atreides herceg megmenekült, és most a pusztaságban bujkál egy titokzatos nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Csanival.  

A fiú sorsa az, hogy bosszút álljon a családjáért, és háborúba vezesse a hozzá hű seregeket, azonban dönteni kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét. Az egész univerzum sorsa az ő döntésén múlik, és végül egy olyan útra tér, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre.  

A pécsi Uránia Mozi február 28-án 19 órakor –  magyar nyelven – , 22 órakor –  eredeti nyelven, magyar felirattal – , míg a Cinema City 19 órakor és 20 óra 15 perckor – magyar nyelven – , és 19 óra 30 perckor – eredeti nyelven, magar felirattal –  vetíti a filmet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában