Súlyos következmények

2024.02.21. 10:00

Félelmetes mértéket ölt az elnyomás a faluban

Február 21-én a pécsi Apolló Mozi este 19 óra 30 perckor levetíti a Nyersanyag című magyar filmdrámát, amelyet Boross Martin Junior Prima díjas magyar dramaturg, színházrendező és filmrendező készített.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: CravenA

Az alkotás középpontjában egy filmes csapat áll, akik egy távoli faluba érkeznek meg, hogy a helyi fiataloknak közösségépítő, művészeti szakkört tartsanak. A csapat hamar elnyeri az ott élők bizalmát, és minél közelebb kerülnek a helyiekhez, felismerik, hogy a faluban félelmetes mértéket ölt az elnyomás, és minden szál a polgármesterhez vezet, aki a legfőbb megélhetést biztosító uborkafarmot is igazgatja. A filmesek, amikor meg tudják, hogy visszaél a hatalmával a falu vezetője, a direktor úgy dönt, hogy leleplező dokumentumfilmet forgat róla, azonban a jó szándékú tett súlyos következményekkel jár. A nagy nyilvánosságot kapott filmjével éket ver a falu ártatlan lakói közé és mindenkit veszélybe sodor.

Boross Martin direktor már több filmet rendezett, köztük kisfilmet, valamint dokumentumfilmet is, a Nyersanyag viszont az első játékfilmje a rendezőnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában