Nyomában jár a veszély

2024.02.09. 12:30

Nincs nyugta a kamasz fiúnak az iskolában

A Harry Potter filmeket megnézni és a könyveket olvasni az év minden időszakában lehet. Erre gondolhatott a pécsi Uránia Mozi is, hiszen úgy döntött, hogy műsorra tűzi az egész filmsorozatot. Február 9-én már a harmadik rész kerül terítékre délután 6 órai kezdettel, ami a Harry Potter és az azkabani fogoly címet viseli.

Czeczon Enikő

Forrás: Shutterstock

Fotó: Tety Maryenti

A varázslófiú, aki már elérte a kamaszkort még mindig a Dursley családnál tölti a nyarait, bár már csak vonakodva. Minden igyekezetével megpróbál viselkedni, és Vernon bácsi testvére, Marge néni annyira kiborítja, hogy elvarázsolja a hölgyet. De Harryt nem büntetik meg a tiltott varázslatért, és ki is derül, hogy azért csapták ki a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolából, mert a veszélyes és titokzatos varázsló, Sirius Black megszökött az azkabani börtönből, és most Roxfort felé tart, hogy megtalálja a fiút.

A Harry Potter harmadik részének történése megegyezik a könyvsorozat harmadik részével, de ezt az alkotást már nem Chris Columbus rendezte, hanem Alfonso Cuarón, aki kicsit sötétebbre és horrorsabbra vette a figurát, de ez egyáltalán nem baj.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában