Németországban nagy sikert aratott

2024.02.03. 10:00

Nyomtalanul tűnt el a színpadról a siket flamenco-királynő

Harmadik napjához érkezett a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál Pécsen, amely keretén belül az Apolló Moziban február 3-án vetítik a La Singla, a flamenco-királynő rejtélye című filmet.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

Tizenhétéves volt Antonia Sigla, amikor forradalmasította a flamenco világát. A fiatal lány Barcelona külvárosának egyik szülötte, aki tükör előtt kezdett el táncolni, erősen, szinte dühödten kopogva a lábával, hogy érezze a vibrációt, mert semmit sem hallott. Antonia születése után nem sokkal megsüketült, s úgy tanult meg táncolni, hogy nem hallotta a zenét. Minden felvételen és képen süt a tekintetéből, hogy valami tragikus dolog rejlik mögötte, lénye olyan szenvedélyt sugároz, amely messze túlmutat a táncon. A tehetséges lányra felfigyeltek, a művészvilág segíteni próbálta, 30 éves korában azonban nyomtalanul eltűnt a színpadról. Ötven év elteltével egy fiatal nő azonban talál egy régi archív anyagot, amely lenyűgözi őt. Kutatni kezd, és közben kiderül, hogy La Singla nagy sikereket aratott Németországban, ahol a világ legjobb flamenco táncosának tartották.  

A filmet Paloma Zapata rendezte, aki Barcelonában alapította meg produkciós cégét, a La Fábrica Narankát, és nemzetközi zenei videoklipek és zenei dokumentumfilmek rendezőjeként, vágójaként és producerként futott be karriert. A La Singla filmen 2022 óta dolgozott, amellyel több nemzetközi workshopon is részt vett. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában