A média főszereplőjévé vált

2024.03.21. 10:00

A régimódinak tartott feleséget félredobták, ő azonban bosszút esküdött

A Frankofón Filmnapok keretében, amelyet tizennegyedik alkalommal rendeznek meg hazánkban, vetíti a pécsi Apolló Mozi a Bernadette – A főnökasszony című filmet március 21-én délután fél 6-kor.

Czeczon Enikő

A film Bernadette Chirac, volt francia elnök – Jacques Chirac – feleségének életét követi nyomon, aki amikor megérkezett az Élysée-palotába arra számított, hogy végre megkapja a megérdemelt pozíciót, hiszen mindig is férje árnyékában dolgozott, hogy a férje köztársasági elnökké váljon. Bernadette úgy, dönt, mivel félredobták, mert túlságosan régimódi, bosszút áll, és a média egyik főszereplőjévé válik.  

A filmet Léa Domenach, Nicolas Domenach újságíró lánya rendezte. A férfi Franciaország jól ismert újságírója és politikai kommentátora, aki Maurice Szfran-nal közösen írta Jacques Chirac háromkötetes életrajzát. Ez alapján a filmrendező lánya jól ismerte a témát.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában