Legendás királyokra emlékeznek

2024.03.27. 10:00

Az előadó tíz év dél-indiai kutatóútjainak legérdekesebb történeteit osztja meg a közönséggel

Dél-Indiába kalauzolja el az érdeklődőket a március 28-án délután 6 órakor kezdődő előadás a Művészetek és Irodalom Házában, amely a Tamil királyok nyomában Dél-Indiában címet viseli.

Czeczon Enikő

Az esemény az International Seasons – Nemzetközi Évad – programsorozat keretében valósul meg. Az előadáson Dr. Ferenczi Roland tíz év dél-indiai kutatóútjainak legérdekesebb történeteit idézi fel, miközben évezredeken átívelő utazásra hívja a hallgatókat. A közönség soraiban ülők pálmalevél kéziratok nyomába erednek, felidézik ótamil vándor dalnokok énekeit, ősi templomvárosok porlepte utcáin bolyonghatnak és megemlékeznek az ókori Tamilföld legendás királyairól. 

Az est előadója Ferenczi Roland indológus-ókortörténész, aki jelenleg a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ Kelet Gyűjteményének könyvtárosa és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Indológia Tanszékének oktatója. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában