Érdekes beszélegetésnek ígérkezik

2024.03.26. 15:40

Nagy Szulejmán és Zrínyi Miklós lesz az est főszereplője

Az International Seasons – Nemzetközi Évad – programsorozat keretében mutatják be a Harc Közép-Európáért című kötetet március 26-án délután 6 órakor Pécsett, a Művészetek és Irodalom Házában.

Czeczon Enikő

Fotó: Kállai Márton

Azt este során bemutatott kötet a Szigetvár-könyvek-sorozat harmadik része, amelynek teljes címe a Harc Közép-Európáért – Szigetvár ostroma, nagy Szulejmán és Zrínyi Miklós halála, 1566. A könyv a 2016. szeptember 6. és 9. között Pécsett és Szigetváron rendezett nemzetközi konferencia előadásaiból összeállított angol nyelvű tanulmánykötet magyar fordítása. Az említett tanácskozást Sziget(vár) 1566. évi ostromának és a két főszereplő: I. Szulejmán szultán (1494–1566) és Zrínyi Miklós (1508–1566) halálának 450. évfordulója alkalmából tartották. 

A kötetbemutatón Dr. Majdán János történész és Dr. Fodor Pál Széchenyi-díjas turkológus-történész, a kötet szerkesztője fog beszélgetni.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában