Elismerés

2024.03.15. 16:20

Borisz Jaksov Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott

Mohay Réka

Forrás: Pécsi Balett

A nemzeti ünnep alkalmából Borisz Jaksov, a Pécsi Balett korrepetitora, a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum táncművészeti képzés tanára, példaadóan elhivatott és eredményes pedagógusi tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott.

„Nagyon büszkék vagyunk Boriszra és hálásak vagyunk neki a Pécsi Balettnél eltöltött több, mint 3 évtizedért!” – írta a jó hír kapcsán közösségi oldalán a Pécsi Balett.

Borisz Jaksov zongorista, Pécs város kulturális-művészeti életének közismert és népszerű alakja immár harmincegyedik esztendeje. 1992 óta él városunkban és azóta a Pécsi Balett és a Pécsi Művészeti Gimnázium korrepetitora. Ő az egyik legvirtuózabb korrepetitor, ismert és elismert szakember a hazai táncszcénában. Munkáját példaértékű precizitással, érzékenységgel és alázattal végzi több, mint 3 évtizede a Pécsi Balett társulatában. Kimagasló tudásával táncművészek és növendékek sokaságának szakmai fejlődéséhez járult hozzá; derűs személyiségével, pozitivitásával segítve a művészek és a növendékek mindennapjait a balettgyakorlatokon – hangsúlyozza a társulat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában