Mindent átsző a korrupció

2024.03.22. 10:30

Gyanakodva néznek a polgármesterre a rossz hírű környék lakosai

A pécsi Apolló Mozi március 22-én vetíti a Frankofón Filmnapok keretében a Nemkívánatos személyek című francia filmdrámát este fél 8-as kezdéssel.

Czeczon Enikő

A történet szerint Párizs külvárosában egy épületbontás során rosszul lesz és meghal a helyi polgármester. Utódja egy fiatal, ambiciózus orvos lesz, akit politikai alapon választanak meg. Az új polgármesterre gyanakodva néznek a rossz hírű környék munkásokból és bevándorlókból álló lakosai, és több együttérzést és segítséget várnának tőle. Azonban a politikát átszövő korrupció a lakhatásra és az ingatlangazdálkodásra is kiterjed, ami egy helyi aktivistát arra ösztönöz, hogy az elesettek élére állva minél harsányabban szálljon szembe a politikai akarattal. Az engedetlenség eközben fokozódik, ami több törvénytelenséget eredményez és egyre nagyobb biztonsági kockázattal jár.

Az alkotás a világ egyik legrangosabb filmfesztiválján, a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos programjában szerepelt, amit az a Ladj Ly rendezett, akinek előző filmjét, a Nyomorultakat Oscar-díjre jelölték nemzetközi film kategóriában.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában