A szerelem egy nő szemszögéből

2024.03.08. 14:40

Lovas Rozi Pécsre látogat, egyszemélyes estet ad

A Pécsi Harmadik Színházban új vendégelőadás debütál, a LOUPE Színházi Társulás produkciója. Ennek keretében Lovas Rozi érkezik a városba, Dennis Kelly „Lányok, fiúk” című darabját tolmácsolja egy személyben.

Mohay Réka

Fotó: gordon_eszter

A Pécsi Harmadik Színházban április 19-én, este 7 órakor lesz látható a darab Lovas Rozi főszereplésével.

Lovas Rozi
Lovas Rozi bekukkant városunkba.
Fotó: Földi Imre

– Vannak történetek, amiket mindenképpen el kell mondani. Vannak történetek, amikről lehetetlen beszélni. Ezek néha ugyanazok a történetek. Most egy nő beszél a névtelenek közül, életről, halálról, szerelemről. A férfiak beszédes némaságáról. Egy felívelő és egy lefelé csúszó életpályáról. A gyerekek kiszolgáltatottságáról. Arról a gyilkos labirintusról, amit közösen építettünk, pár ezer évig, fiúk és lányok 

– írják az előadás készítői.

– Dennis Kelly jellemző írói eszköze a késleltetés, a feszültség fokozása, a kiszámíthatatlan fordulatokra építő hatáskeltés: aki egy Kelly-darab cselekményét előre elmeséli, az egyéb aljasságokra is képes. A Lányok, fiúk egyetlen ária, bravúros hangnemváltásokkal, egy stand-up tragedy: hiszik-e vagy sem, időnként nagyokat fognak nevetni és a sírás sem kizárt. De ezért járunk színházba, nem? 

– teszik hozzá.

Az előadást eredetileg „Girls&Boys” címmel mutatták be 2018-ban Londonban, majd világszerte ismertté vált. A darab egy meg nem nevezett nő szemszögéből elmondott monológ, aki álmai férfijával való találkozásról, házasságról és gyermekvállalásról mesél a nézőknek.

– A díjnyertes angol drámaíró erős, háromdimenziós női karakterre írt történetét most az ország egyik legismertebb és legsokoldalúbb színésznője, Lovas Rozi előadásában láthatják a magyar nézők 

– fogalmazza meg a színház.

Az előadás kapcsán a színésznő saját Facebook oldalán is posztolt: – Életem tán legnagyobb és legfontosabb szakmai kihívása lesz ez. Már most is az. Nagyon régóta velem van ez a történet. És közben nagyon sok minden történt velem. Most már bekúszott a bőröm alá is – írta az előadás kapcsán Lovas Rozi.

Lovas Rozi adja elő Dennis Kelly darabját 

  • Játssza: Lovas Rozi
  • Fordította: Horváth János Antal
  • Jelmeztervező: Pattantyus Dóra
  • Díszlettervező: Szabó Márton István
  • Dramaturg: Németh Gábor
  • Koreográfus: Molnár G. Nóra
  • Zeneszerző: Hunyadi Máté és Szendrey-Nagy Olivér
  • A rendező munkatársa: Szakács Zsuzsi
  • Rendező: Horváth János Antal 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában