Bertók Lászlónak állítanak emléket

2024.03.11. 10:00

Pécs kulturális életét gazdagítják az irodalmi beszélgetéssorozattal

A Bertók-pódium a Bertók László hagyatékát gondozó csapat és a Csorba Győző Könyvtár által létrehívott beszélgetéssorozata. Ennek keretében március 11-én délután 5 órakor Pál Sándor Attila érkezik a Tudásközpont Konferenciatermébe.

Czeczon Enikő

A meghívott vendég, Pál Sándor Attila költő, író, a kecskeméti Forrás folyóirat szerkesztője, akinek négy verseskötete és egy novellafüzére jelent már meg. Legutóbbi verseskötete 2023-ban debütált Daloskönyvek címen, amellyel kiérdemelte a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíjat. A pécsi beszélgetés során főleg erről fogja kérdezni a költőt Mohácsi Balázs, költő, kritikus, a Bertók-pódium házigazdája.  

A Bertók-pódium azért jött létre, hogy a Kossuth-díjas pécsi költő nevének védjegye alatt gazdagítsa Pécs kulturális életét, és emléket állítson a könyvtáros-népművelő Bertók Lászlónak, aki maga is szervezett irodalmi eseményeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában