Tehetségek közreműködnek

2024.03.10. 11:00

Pécs szülöttére, Jandó Jenőre emlékeznek

Mészáros B. Endre

Nyolc hónappal ezelőtt, 71 esztendősen hunyt el Kossuth-díjas zongoraművészünk, Jandó Jenő aki a Zeneakadémián a pécsi, baranyai tehetségeknek igen sokat segített és tanárként is számos nagy hazai tehetséget indított útnak. Az emlékére március 11-én hétfőn 18 órától különleges koncert lesz a Zsolnay Kulturális Negyed Liszt Ferenc Hangversenytermében. 

Az emlékest során fellép Megyimoreczné Schmidt Ildikó zongoraművész, továbbá országos hírű tanítványai: Balogh Ádám és Boros Mihály zongoraművészek, valamint Fodor Gabriella, Hodozsó György, Király Csaba, Szabó Ferenc János zongoraművészek (mindennyian baranyai születésűek, Jandó Jenő tanítványai, vagy a PTE ZEneművészeti Intézet tanárai) valamint A nagyszabású kamaraesten emellett szerepelni fog Mórocz Virág énekművész. is, továbbá Gyermánné Vass Ágnes hegedűművész, aki Jandó Jenővel kapcsolatos élményeit is elmeséli, s jelen lesz Takács Tamara is, Jandó Jenő felesége. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában