Húsvét hétfő a szórakozásé lesz

2024.03.25. 14:00

Tojáskeresés és koncertek is várják a kicsiket és nagyokat egyaránt

Húsvét hétfőn, azaz április elsején a Zsolnay Negyedben igazi programkavalkád várja a családokat délelőtt 9 órától egészen délután 6 óráig. Az eseményen pedig lesz minden, ami a tökéletest kikapcsolódáshoz kell: koncertek, tojáskeresés és foglalkozások. 

Czeczon Enikő

Fotó: Fehér Gábor

Az esemény az E78 koncertteremben rajtol el egy Ringatóval, ahol gyerekkoncertre és hangszersimogató-barátkozásra is számíthatnak a résztvevők. A zenét László virág – fuvola, furulya, gitár –, Szabó-Beck Angéla – fuvola, furulya, citera, gitár –, László-Varga Judit – hegedű –, és Grász-Szily Boglárka – gitár, ütőhangszerek – fognak szolgáltatni.  És mielőtt elérkezne a várva várt tojáskeresés, még délelőtt 10 órakor Csernik Pál Szende erdélyi népi mesemondó tart gyermekműsort Húsvéti Meseszőttes néven, amely nemcsak az óvodás és kisiskolás korosztálynak nyújt szórakozást, hanem a szülőknek is. 

Tojáskeresés
Tojáskeresés várja a kicsiket.
Fotó: Kiss János

A tojáskeresés az egész Zsolnay Negyed területén zajlik majd

Ezt követően, 11 órakor pedig kezdetét veszi a tojáskeresés detektívjáték, ami a Húsvéti Nyuszi nyomában nevet viseli. A játék keretében a Zsolnay Negyed területén rejtettek el tojásokat a szervezők, amelyet a keresőknek egy felfedező térkép segítségével kell megtalálniuk. A keresés a Bóbita Bábszínház szabadtéri színpadjánál veszi kezdetét, ami azonban fontos, hogy előzetes regisztrációhoz kötött a játék, hiszen maximum csak 32 gyerek vehet részt rajta. 

A húsvét hétfő nem telhet el kézműves foglalkozás nélkül sem, amire délután 2 és 5 óra között lesz lehetőség. Az E78 koncertteremben Varga-Mohácsi Tímea kézműves játszóházvezető segítségével kedves és szépséges tárgyakat készíthetnek kicsik és nagyok különböző technikák tanulásával. 

Aki esetleg hiányolná a zenét, ne tegye, mert délután 3 órakor a Lajtorja mini gyerekzenekar lép fel, akik egy különleges összeállítású együttes, amelynek fő célja a népi hagyományok megőrzése, de sajátos hangvételben.  

Az esemény zárásaként pedig Gryllus Vilmos – Tavaszi daloskönyvek című gyerekkoncertje lesz hallható délután 5 órakor a koncertteremben, miközben zajlik a kézműves foglalkozás.  

További részletekért keressék fel a húsvéti program Facebook-eseményét, vagy a Zsolnay Negyed honlapját. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában