Virágvasárnap

2024.03.22. 15:40

Vihar esetén is megtartják a passiójátékot

Március 24-én, virágvasárnap 15 órakor a Tettye-parkban és Máriagyűdön is látható lesz idén passiójáték.

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Nagy Lajos

Pécsett rendhagyó módon a tettyei műemlék romjának falai között mutatják be a Jézus Krisztus szenvedéstörténetét megelevenítő szabadtéri misztériumjátékot, mely a jeruzsálemi bevonulástól Jézus kereszthaláláig mutatja be a nagyhét eseményeit.

A szervezők folyamatosan figyelemmel követik az időjárás-előrejelzéseket és a Pécsi Egyházmegye honlapján, illetve internetes közösségi oldalán adnak tájékoztatást az esetleges helyszínváltozásról.

- A passiójátékot 15 órai kezdettel biztosan megtartják, a rendezvény nem marad el, de viharjelzés és kiadós csapadék esetén nem az eredetileg tervezett Tettye-parkban, hanem a pécsi székesegyház falai között mutatják be - közölte a Pécsi Egyházmegye. A szervezők arra is felhívják a figyelmet, hogy a Tettye-park közelében nincs lehetőség a parkolásra, ezért kérik a résztvevőket, hogy a helyszínt gyalogosan vagy tömegközlekedéssel közelítsék meg.

Március 24-én, virágvasárnap szintén 15 órai kezdettel a Máriagyűdi Kegyhelyen is látható lesz passiójáték -  15 órakor a máriagyűdi egyházközség és barátaik élő misztériumjátékában gyönyörködhetnek az érdeklődők, megcsodálva a korabeli ruhákban fellépő, több mint 70 amatőr színjátszó előadását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában