A nézőket is bevonják

2024.04.06. 10:30

A gyakran emlegetett bántalmazó kapcsolatról beszélnek a szakértők

Irodalmi-pszichológiai estnek ad otthont április 6-án délután fél 7-es kezdéssel a Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Ház. Az est a Ha szeretsz, miért nem szeretsz? címet viseli.

Czeczon Enikő

Az előadáson az Üvegfal című regény írója, Dobray Sarolta és a A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról című könyv szerzője, Bánki György pszichiáter beszélgetnek a manapság olyan gyakran emlegetett „bántalmazó kapcsolatokról”. Az est folyamán a következő kérdésekre keresik a választ, és egy pontos a közönséget is belevonják: Milyen is ez a bonyolult dinamika? Hogyan épül föl? Hova vezet? Mennyire veszélyes? Van-e belőle kiút? Egy párkapcsolatban – akár egy kívülről tökéletesnek tűnő házasságban – miért ébred az egyik fél folyton növekvő légszomjjal, és miért érzi, hogy lassan kicsúszik alóla a valóság talaja? Miért csinálja az egyik? Miért hagyja a másik? Mi ez a gyakran eszméletvesztésig pörgő tánc? Szeretet, szerelem hajtja? Vagy ezeknek épp valamiféle ellenkezője…? Miért választjuk azt, akit választunk, sokszor látszólag teljesen vakon? És hogy jön ide a nárcizmus? 

További információkért, és a részvételi lehetőség módjáért keressék fel az előadás Facebook-eseményét

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában