Kerékpárral Lisszabonban!

2024.04.15. 10:00

Egy hosszú, kalandokkal teli kerékpárútról tartanak interaktív előadást

Kerékpárral Lisszabonban! címen tart előadást a pécsi Nádudvary Csongor április 15-én délután 6 órakor a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumban.

Czeczon Enikő

2023 nyarán néhány egyetemista úgy döntött, hogy neki vág a nagyvilágnak. Az úti cél az Ifjúsági Világtalálkozó volt, amit Lisszabonban rendeztek. Ez a nem mindennapi út sok érdekes találkozást, váratlan helyzetet tartogatott, amelyek közül néhány szemelvényt az érdeklődő közönség is megismerhet április 15-én egy interaktív előadás keretein belül.

Az út összesen 4092 kilométer volt, amely során volt 15 defekt, 9 darab törött küllő, 3 darab szétszakadt kerékpárkülső és még megannyi más is. Olyan kérdésekre kaphatnak választ a részt vevők, mint: Hogyan lehet a tervezett 22 ezer méter szintemelkedésből 36 ezret csinálni? És mit tegyen az ember, ha a francia mediterrán szőlővidéken egyszer csak felrobban az abroncsa? 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában