Csábít a gyógynövény

2024.04.05. 16:37

A medvehagyma és a fesztivál is népszerű a térségben (galéria)

A XIX. Orfűi Medvehagyma Fesztivál, amelyet az Orfűi Önkormányzat már a kezdetektől fogva támogat, idei dátuma április 20. és 21. Ahogy a medvehagyma úgy a rendezvény is nagy népszerűségre tett szert, így nem meglepő, hogy folyamatosan bővíteni kell a fesztivál helyszíneit.

Czeczon Enikő

A medvehagyma fókuszú esemény április 5-ei sajtótájékoztatóján kiderült, hogy az idei esztendőben már hat helyszínen várják majd az érdeklődőket, akiknek képviselői elmondták, hogy milyen programokkal is készülnek a két napra.

medvehagyma, fesztivál, orfű
A medvehagyma mindig tökéletes választás
Fotó: Laufer László

Medvehagyma mindenhol és minden mennyiségben

Az esemény egyik helyszíne a Kemencés Udvar és Tájház, ahol a Mecsekhegyhát vidékének hagyományos eszközei és berendezési tárgyai mutatkoznak be, és megkóstolhatók lesznek a kemencében készült péksütemények, de  lesz fine dining ételbemutató és egész napos gyerekprogrammal is készülnek a szervezők, amelynek keretében a Madártani Egyesület gyerekfoglalkoztatóját élvezhetik a kicsik, valamint a Magic Team népi játékokat.  

Nem meglepő módon a Medvehagyma Ház is helyszíne lett a fesztiválnak, ahol nemcsak a Nyugat-Mecsek érdekességeit, Orfűt és környékét ismerhetik meg az érdeklődők, hanem kalandtúrákon is rész vehetnek, valamint a méhek és a méz is fontos szerepet kap a fesztivál ideje alatt.

Az Orfűi Malmok mióta helyszínévé vált az eseménynek, mindig színvonalas gasztronómiai és kulturális programokkal készül a fesztiválra. Lesz koncert, táncház, kézműves programok, de az idei év legnagyobb újdonsága egy mesés erdei kalandjáték, ami a Medvehangya nagy kalandja címet viseli. Ez a nyomkereső játék, ami Horváth Viktor és Buzay István közös alkotása, gyerekeknek és családoknak is egyaránt izgalmas lehet, és a végén nem marad el a jutalom sem.

A rendezvényhez csatlakozott a Cultur Piac is, akiknek fesztivál programjában szerepel háztáji gazdaságok és nemzeti parkok termékeinek vására, kóstolókkal egybekötve. De a helyszínek közül nem maradhat ki a Mecsek Háza sem, akik könnyed tavaszi programra csábítják az érdeklődőket, ahol medvehagymás pogácsasütés workshopot tartanak, de ki próbálható lesz a Tao légzés is. 

És itt még mindig nincs vége, hiszen a Tekeresi Pajtában is programokkal várják az érdeklődőket, hiszen itt veszi kezdetét az összefőzzük Orfűt főzőverseny, majd fotókiállítás is nyílik itt, de lesz faültetés és workshop is. 

További részletek találhatók hamarosan a helyszínek Facebook-eseményeinél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában