Bama.hu videó

2024.05.24. 17:40

A Nagy Digitális Kaland dzsungeléből minden csapat sikeresen kijutott (galéria és videó)

Játékos kalandra indult országszerte több általános iskolás diák május 23-án. A Nagy Digitális Kaland nevű megmérettetésnek Pécsen a Logiscool iskolája adott otthont, ahol aztán a digitális világgal, a logikus, algoritmikus gondolkodással, az internetbiztonsággal és a mesterséges intelligenciával kapcsolatos izgalmas feladványokat oldottak meg a csapatok.

Czeczon Enikő

Pécsen 13 csapat vetette bele magát a digitális világ dzsungelébe, ahol a gyerekek megcsillogtathatták digitális készségeiket, valamint megmutathatták logikai gondolkodásukat, problémamegoldó képességüket, valamint azt, hogy tudnak csapatban dolgozni.  

digitális, kaland, Logiscool, verseny, Pécs
Tizenhárom csapat vett részt a Digitális Nagy Kaland versenyen
Fotó: Logiscool

A Nagy Digitális Kaland feladványai megmozgatták a gyerekek agytekervényeit

A verseny előtt pár perccel már nagyon izgatottak voltak a gyerekek, majd, amikor belevágtak a digitális kalandba szépen elcsendesültek, és megjelentek a gondolkodó arckifejezések. Diskurzusba kezdtek egymással a csapattagok, és meghallgatták egymás véleményét a feladványokkal kapcsolatban. Volt olyan csapat is, ahol oldalanként helyet cseréltek a csapattársak, hogy mindig más kezelje az online felületet.  

A gyerekek segítségére a pécsi Logiscool iskolavezetője, Rádler Szilvia volt, aki elmondta, hogy a Logiscool egy programozó iskola, ahol 6-16 éves gyerekeknek tanítják meg a programozást, illetve megismertetik velük a digitális kultúrát, a digitális alkotást és a különböző termékeket.

A Digitális Nagy Kaland, amely a Digitális Tudásért Alapítvány jóvoltából a támogatók segítségével valósult meg, több kérdésből álló digitális témákat felelő kérdéseket tett föl a gyerekek számára. Az iskolavezető informált minket arról, hogy olya feladatok is voltak a versenyen, amelyhez matematikai megközelítésre volt szükség.  

Könnyű és nehéz feladványok is voltak, de azt gondolom, hogy igazán büszke lehetek a csapatokra, mert idő előtt befejezték a versenyt

 – mondta Rádler Szilvia. 

A logikus gondolkodás nagyon fontos a mai világban, valamint a problémamegoldó képesség elsajátítása is.  

A mostani gyerekek gyakorlatilag digitális eszközökkel a kezükben nőnek fel. És nagyon fontosnak tartom, hogy ezt világot megismerjék, és ne csak passzív felhasználók legyenek, hanem aktívan és tudatosan vegyenek részt benne. Egy ilyen verseny megvalósulása pedig a digitális világ alkotóivá teszi őket

 - mondta Rádler Szilvia.

A feladatok végeztével a szülők is szépen sorjában bejöttek a terembe, és büszke mosollyal az arcukon lefotózták gyermeküket. Majd elkövetkezett az eredményhirdetés - két pécsi csapat is bejutott az országos TOP10 közé, és az országos díjkiosztó ünnepség június 6-án lesz, amikor kiderül, hogy melyik csapat utazhat a Google londoni irodjába -, amelyen elhangzott az a kérdés, hogy “Jól éreztétek magatokat?”, amire a válasz egyszerűen, de sokatmondóan az volt, hogy “A legjobban.”

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában