Ünnep

2024.05.25. 07:00

Gyerekzsivajtól lesz hangos a hétvége Baranya minden pontján

Különböző koncertekkel, programokkal, finomságokkal ünnepeljük meg május utolsó vasárnapján a legkisebbeket. Az idei gyermeknapon vármegyénkben is számos programon lehet részt venni.

Tóth Viktória

Fotó: Löffler Péter

A gyermekek megünneplése bizonyos források szerint Törökországból ered, itt tartottak először ilyen jellegű rendezvényt. Hazánkban az 1930-as években rendeztek először gyermeknapot, az ENSZ közgyűlése pedig 1954-ben tett javaslatot az Egyetemes Gyermeknapra, azzal a céllal, hogy megemlékezzünk a világ gyermekeiről, az értük folytatott küzdelemről.

Gyermeknap, hétvége, ünneplés
Gyermeknapot tartanak a hétvégén
Fotó: Löffler Péter

Magyarországon május utolsó vasárnapján ünnepeljük a gyermeknapot, ez idén május 26-ra esik. Vármegyénkben számos rendezvénnyel készülnek a legkisebbek örömére, így felsorolásunkban sem tudjuk az összeset megemlíteni.

Gyermeknapi programok a vármegyében

A pécsi városi gyereknapot a Zsolnay Negyedben tartják vasárnap 10 és 18 óra között. Lesz többek között extrémsport bemutató, mászófal, gokart, robotprogramozás, ugrálóvárak is. Az Élményzóna kötélkertjét is kipróbálhatja mindenki, Lakatos Norbert pedig lufiból készít alkotásokat a gyerekeknek. A Pécsi Nemzeti Színház Gyermeknapi Erkélykoncertet tart vasárnap 14 órakor a Színház téren, melyen gyerekdalokkal kedveskednek a színház művészei a látogatóknak.

Siklóson szombaton tartják a programokat, délelőtt 10 órakor egy 100 Folk Celsius koncerttel nyitnak. Fellép még Figura Ede, a Tenkes Szőlőszemei Fúvószenekar és M-Kovács Réka zenés gyermekműsora is látható lesz. A programokat óvodások és iskolások műsorai színesítik. Lovaglás, légvár, körhinta, cukorágyú, kézműves foglalkozás is várható a siklósi vár előtti rendezvényen.

Szigetváron a gyógyfürdőben a legkisebbeket is várják vasárnap. Lesz nekik külön játszósarok homokozóval, gyermekjátékokkal és baba-mama kalandjátékkal. A Korongi téren gyűlnek össze a sellyei gyerekek szombaton, ahol ugrálóvár, ügyességi játékok, mini fánk és amerikai hot-dog is kapható lesz. Délután, 16 órától Orlik István Tárulj szezám! című koncertjén lehet mulatni.

A Harkányi Gyógy- és Strandfürdőben egész hétvégén tartanak a gyerekprogramok. Fellép többek között a Kicsi Gesztenye Klub, Richard Davidson bűvész és lesz Bing Nyuszi és barátai show is. A csúszdaátadót is ezen a rendezvényen tartják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában