Bama.hu videó

2024.06.11. 14:00

A könyvvásár több rendkívüli kitelepüléssel is készül a 15. évadra (videók)

Nagy várakozás előzte meg a Retrovárium 15. évadának nyitónapját, azaz március 22-ét. A könyvvásár motorja, Márkus István elmondta, hogy február és március háttérmunkái alatt teljesen megújították a könyvállományt, és kibővítették a kínálatot még több DVD, CD és bakelitlemez egységekkel.

Czeczon Enikő

A Retrováriumban új szerzői kiemeléseket hoztak létre, valamint állandósították a "RetroZug"-ot és a "RetroLépcső"-t. A nyitás napján több százan megfordultak a könyvvásárban, és mindenki talált magának könyveket. 

könyvvásár, retro, Retrovárium, 15. évad
A Retro könyvvásár motorja, Márkus István mindig mosollyal az arcán várja az olvasás szerelmeseit
Fotó: Laufer László

A RetroUdvar igazi közösségi hellyé nőtte ki magát. Voltak olyanok, akik randevút, találkát beszéltek meg hozzánk, de összefutottak ismerősök is, akik szívesen ültek le az udvarban elhelyezett asztalokhoz, vagy a színpadon kialakított RetroSzobában, ahol minden alkalommal szólnak a retró zenék videoklipekkel az 1965-ben gyártott és felújított Alba Regia Gold TV-n mesélte nagy örömmel Márkus István.

A könyvvásár első idei kitelepülése április 20-án volt a DDNP Igazgatósága által szervezett Föld Napi rendezvényen, a Tettyén. Itt főleg környezetvédelem, biológia, földrajz, geológia témában találtak az olvasók köteteket. 

Pünkösd szombatján is szélesre tártuk a Retrovárium kapuit. Ekkor már lehetett érezni Pécs turistákat vonzó nagyságát, ugyanis szegediek, kecskemétiek, győriek, székesfehérváriak, budapestiek tértek be hozzánk és boldogan, elégedetten távoztak mondta a CSGYK munkatársa. 

Május 25-én ismét megrendezték Pécsett a Nyitott Udvarok - Szabad Terek programsorozatot, amelyen a kilenc belvárosi udvar között a RetroUdvar is szerepelt, csak most História Udvar néven várta az érdeklődőket, május 26-án pedig a Zsolnay Negyed gyermeknapjára települtek ki az Olvasóligettel. 

A könyvvásár rendkívüli kitelepülései között szerepel a Fishing on Orfű is

Az augusztusi szünetig várjuk az olvasás szerelmeseit a Retrováriumban, valamint kitelepüléseinken is. Június 15-én szombaton a 95. Ünnepi Könyvhét pécsi programsorozat részeként várjuk az érdeklődőket az udvarba, de a régi kertvárosban a Honvéd Téri Napokon is megtalálhatók leszünk

  mondta a vásár motorja. Mindezek mellett előkészítés alatt van több rendkívüli kitelepülés is: június 26-29. között a Fishing On Orfű Fesztiválon, július 4-7. között a Zsolnay Fényfesztivál augusztus elején pedig a 17. Ördögkatlan Fesztiválon leszünk kint. Terveink szerint ez utóbbival zárul a Retro könyvvásár 15. ünnepi évadának első féléve. De már a szeptemberi újranyitásra is elkezdődtek az előkészületek tájékoztatott minket Márkus István. De ezer szónak is egy a vége: mindenkit szeretettel várunk hozzánk és szlogenünkkel zárom mondanivalómat: „Olvass velünk!" 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában