labdarúgás

2018.01.29. 13:12

Tavasszal jobb lesz a PEAC

A hétvégén ismét pályára léptek a megyebajnokságban szereplő labdarúgócsapatok, s jó körülmények között játszhatták le soros mérkőzéseiket a Csofém téli nagypályás műfüves felkészülési tornán. A PEAC féltucatot lőtt a Sellyének az F-csoportban, igaz, az egyetemisták szinte végig emberelőnyben futballozhattak.

K. Mayer András

Az öt helyszínen megrendezett mérkőzések közül több esetben is olyan eredmények születtek, amelyek hallatán meglepődnek a szurkolók. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy ennek a sorozatnak a célja éppen az, hogy az edzők lehetőséget adjanak a próbajátékosoknak, illetve pályára küldjék a fiatalokat, vagyis miután nem vérre megy a játék, s nem az eredmény számít, sokan kísérleteznek.

Az F-csoportban biztosan más eredmény született volna, ha Lóth Józsefet nem állítja ki a játékvezető, ám miután megtette, a PEAC élt a lehetőséggel, s 6-0-ra győzött a hamar emberhátrányba kerülő Sellyével szemben. Fazakas András együttesében duplázott Lauer Norbert és Fűrész Bence is.

– Nagyon szeretem ezt a tornát, hiszen jó körülmények között játszhatunk, ugyanakkor sokat segítene, ha nem egy bíró vezetné csak a meccseket – fogalmazott Fazakas András, a PEAC edzője. – A mai mérkőzésünkön Lóth korai kiállításával eldőlt minden, végül hat góllal nyertünk.

A PEAC számára minden siker jól jön, hiszen az őszi bajnoki szezon nem úgy sült el, ahogy tervezték. Ahelyett, hogy a csapat ott lenne az élbolyban a megye I.-ben, a kilencedik helyen szerénykedik – ennél pedig biztosan több van ebben a társaságban.

– Ez valóban kellemetlen meglepetés volt – mondta Fazakas. – A bajnokság végén az első ötben kell lennünk, ott a helyünk. Sok új játékos érkezett a nyáron, az első félév ráment arra, hogy összeszokjunk. Biztos vagyok benne, hogy szebb lesz a tavaszunk, mint az őszünk.

A játékoskeretben most is voltak és lesznek változások. Hatan távoztak a csapattól, a helyükre eddig ketten érkeztek, de könnyen lehet, hogy még szerződtetnek két futballistát. Fazakas szerint létszámban ugyan kevesebben lesznek, de minőségben erősebb lesz a csapata.

Lakócsai hatos

Mohács, A-csoport: Lánycsók–Szederkény 2-3, Himesháza–Véménd 4-1.

Mohács, B-csoport: Somberek–Töttös 2-2, Villány–Palotabozsok 0-0.

Mohács, H-csoport: Lippó–Babarc 2-4.

Mohács, I-csoport: Dunaszekcső–Kisnyárád 3-1, Görcsönydoboka–Kölked 1-2.

Kozármisleny, C-csoport: Kozármisleny U19–Nagykozár 2-0.

Kozármisleny, D-csoport: Diana–Hosszúhetény 0-2, Komló–Bóly 0-2.

Kozármisleny, J-csoport: Újpetre–Gyód 5-1.

Pécs, PVSK-pálya, E-csoport: PVSK–Boda 3-3, a Drávaszabolcs–Mozsgó mérkőzés elmaradt.

Pécs, PMFC-pálya, F-csoport: Bicsérd–Bogád 1-3, Sellye–PEAC 0-6.

Pécs, PVSK-pálya, K-csoport: Pellérd–Magyarbóly 3-2.

Pécs, PMFC-pálya, L-csoport: Hidas–Abaliget 1-1.

Pécs, PMFC-pálya, N-csoport: Szalánta–Hetvehely 2-4, Vajszló–Kővágószőlős 3-0.

Szentlőrinc, G-csoport: Szentlőrinc II.–Ócsárd 1-2.

Szentlőrinc, M-csoport: Kishárságy–Szigetvár 3-2, Szentegát–Lakócsa 1-6.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában