vízilabda

2018.01.05. 16:30

Több pécsi fiatal is behívót kapott

Akad néhány olyan fiatal vízilabdázó-tehetség Pécsett, akinek remekül indul a 2018-as esztendő.

Sz. M.

Arató Valér és Raffai Barna ugyanis január 7-dikén, most vasárnap részt vehet Szombathelyen, a vízilabda szövetség által szervezett tehetséggondozó edzésen, ahol a dunántúli régió legjobbjai lehetnek csak ott. Ez ebben a korosztályban egyébként gyakorlatilag egyenértékű egy válogatott meghívóval.

– Nagy szó ez mind a két játékos számára, mind pedig a klubunknak – mondta el lapunknak Lukács Gergely, a PSN Zrt. Sportiskola utánpótlás vízilabda szakágvezetője. – Ezekben a korosztályokban nincsen válogatott, hanem a szövetség tehetséggondozó edzésekre hívja össze az adott régió legtehetségesebb pólósait. Arató Valéron és Raffai Barnán kívül azonban vannak mások is, akik szintén ott vannak a korosztályuk legjobbjai között. A 2006-osoknál Krutki Marcell, Tóth András és Holl Gábor is meghívót kapott, a 2004-eseknél pedig, ahol ráadásul nem is regionális, hanem országos tehetséggondozó edzés van, Gaszt Roland és Slézia Dávid szokott képviselni minket. Ők ugyan most egyéb okból kifolyólag nem lesznek ott a keretben, de számítanak rájuk.

Ami a 2005-ös korosztályt, azon belül Arató Valért és Raffai Barnát illeti, a Dunántúl keretét összehívó egyik edző, Ágner Zoltán minden bizonnyal képben van a pécsi fiatalokat illetően, hiszen ő korábban évekig erősítette a PVSK-Mecsek Füszért OB I.-es együttesét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában