labdarúgás

2018.02.02. 19:00

Négyszázegy gólnál tart Sztankovics

Ritkán van ilyen napja egy futballistának: Sztankovics Roland (33) lőtte mind az öt gólt, amikor csapata, az Újpetre 5-1-re győzött a Gyód ellen az MLSZ BMI által szervezett műfüves bajnokságon.

Horváth L.

– Még többet is lőhettem volna, mert az ötön kívül akadt több helyzetem is, ráadásul kihagytam egy tizenegyest – emlékezik vissza a labdarúgó.

A Siklóson mentősként dolgozó Sztankovicsot tavaly nyáron igazolta az Újpetre Beremendről, kollégái csábították oda, akik már ott futballoztak. Korábban szerepelt drávaszabolcsi, kovácshidai, siklósi és ócsárdi színekben, az NB III. volt a legmagasabb osztály, amelyben játszott.

– Amióta először pályára léptem nagypályás bajnokságban, statisztikát vezetek, számolom a bajnoki góljaimat – vallja be. – Négyszázegynél tartok, ez összesen hat osztályban jött össze. Egy kezemen meg tudom számlálni, hogy hányat lőttem a tizenhatoson kívülről, inkább a kapu előtt találom fel magam, amolyan lesipuskás vagyok.

Elmondása szerint jól érzi magát Újpetrén, még másfél évet szeretne focizni. Kérdés persze, hogy menyire kerülik el a sérülések. Nincs szerencséje, 2010-ben keresztszalag-szakadást szenvedett, 2012-ben gerincsérvet állapítottak meg nála, azóta komoly fájdalmai vannak. Ennek ellenére tovább csinálja, mert nagyon szeret futballozni, sok mindenre hajlandó, hogy minél tovább tartson a pályafutása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában